Rybia roláda zo zubáča s olivami

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Rybia roláda zo zubáča s olivami je veľmi chutné jedlo. Vyskúšajte si ju predstaviť podľa nášho overeného receptu.

Rybia roláda zo zubáča s olivami – suroviny:

filety zo zubáča Radoma od Ryby Žilina (2 ks), lístkové cesto (1 ks), špenátový pretlak 1 balenie (cca 400 g), čierne olivy (2 hrste) a morskú soľ

Rybia roláda zo zubáča s olivami

Postup:

Filety a špenát necháme prirodzene rozmraziť. Zo špenátu odstránime prebytočnú vodu. Nadrobno nasekáme olivy. Cesto rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika a do stredu naukladáme náplň, pričom vpredu i vzadu plnky necháme miesto na zavinutie koncov rolády. Najprv ukladáme osolené filety, na ne špenátovú drť a nakoniec olivy. Bočné strany cesta kolieskovým rezátkom nakrájame na cca 1,5 cm rezance šikmo od plnky smerom von po celej dĺžke cesta. Roládu skladáme tak, že začneme nerozrezanými koncami, tie zavinieme a urobíme tak končeky. Na ne ukladáme striedavo z jednej a z druhej strany rezance, až kým nemáme závin hotový. Roládu pečieme pri 180°C 30 minút. Rybia roláda je hotová a môžeme ju servírovať.

Mohlo by vás zaujímať

Ryba zapečená so špenátom a syrom

Ryba zapečená so špenátom a syrom

30 minútRyba zapečená so špenátom a syrom je výborná ako chutná večera. Ryba zapečená so špenátom a syrom – suroviny:  150 g baby špenátu, slovenskú pochúťkovú… Čítaj ďaľej

Široký sortiment kvalitných a cenovo výhodných mrazených rýb pre vaše recepty nájdete v obchodoch s logom tradičnej slovenskej značky Radoma, ktorá patrí výrobcovi a distribútorovi Ryba Žilina. Prehľad produktov nájdete na www.rybazilina.sk

Za prípravu tohto receptu ďakujeme blogu www.dorasart.sk

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach