Saganaki s krevetami a syrom Feta

Doba prípravy 50 minútNáročnosť

Suroviny na saganaki s krevetami a syrom Feta( rozpočet pre 6 osôb):

1 kg veľkých kreviet, 300 g syru Feta, ¾ šálky nakrájaných paradajok, ¾ šálky paradajkového pretlaku, 1 na jemno nakrájaná cibuľa, 1 kávová lyžička čerstvého korenia, 1 šálka nasekanej petržlenovej vňate na ozdobu, 1 šálka extra panenský olivový olej

https://www.shutterstock.com

Postup:

Krevety zbavíme škrupinky, aby nám zostala hlava aj chvost neporušený a položíme na plech do rúry. Na panvici orestujeme na olivovom oleji cibuľu a nakrájané paradajky, pridáme  paradajkový pretlak. Pridáme soľ, korenie a počkáme, pokiaľ  sa omáčka zredukuje zhruba na ¼.

Mohlo by vás zaujímať

Krevety na cibuľke

15 minútSuroviny na krevety na cibuľke: 600 – 800 gramov mrazených kreviet, 3 lyžice solamylu, 1 cibuľa, 1 lyžica zázvoru, 1 strúčik cesnaku, 3 lyžice svetlejšej… Čítaj ďaľej

Zredukovanú omáčku nalejeme na krevety na plechu. Medzi krevety umiestnime najemno nakrájaný syr Feta. Plech zakryjeme a pečieme v rúre  pri 200°C asi 45 minút. Saganaki s krevetami podávame posypané petržlenovou vňaťou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach