50 minút
Suroviny na saganaki s krevetami a syrom Feta( rozpočet pre 6 osôb):
1 kg veľkých kreviet, 300 g syru Feta, ¾ šálky nakrájaných paradajok, ¾ šálky paradajkového pretlaku, 1 na jemno nakrájaná cibuľa, 1 kávová lyžička čerstvého korenia, 1 šálka nasekanej petržlenovej vňate na ozdobu, 1 šálka extra panenský olivový olej
Postup:
Krevety zbavíme škrupinky, aby nám zostala hlava aj chvost neporušený a položíme na plech do rúry. Na panvici orestujeme na olivovom oleji cibuľu a nakrájané paradajky, pridáme paradajkový pretlak. Pridáme soľ, korenie a počkáme, pokiaľ sa omáčka zredukuje zhruba na ¼.
Mohlo by vás zaujímať
Zredukovanú omáčku nalejeme na krevety na plechu. Medzi krevety umiestnime najemno nakrájaný syr Feta. Plech zakryjeme a pečieme v rúre pri 200°C asi 45 minút. Saganaki s krevetami podávame posypané petržlenovou vňaťou.