Suroviny:
250 g ružového lososa Radoma od Ryba Žilina, 4 špenátové tortilly, 100g bryndze, 1 veľký pomaranč, 100 g jahôd, 100 g šalátu insalatina, 200 g cherry paradajok, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať
Postup:
Dno pekáča vyložíme alobalom. Filety lososa osušíme papierovou utierkou a vložíme na pekáč. Polejeme ich trochou olivového oleja, posypeme trochou soli, korenia, prikryjeme a vložíme na 5 minút do rúry vyhriatej na 170 °C. Po 5 minútach lososa vyberieme, pridáme šťavu z pomaranča, nadrvenú bryndzu a dáme ešte na 10 minút piecť, aby sa vytvorila chutná zálievka. Po upečení posypeme lososa nasekanou petržlenovou vňaťou. Šalát pripravíme z nakrájaných jahôd, šalátu insalatina, cherry paradajok a premiešame ho s pár kvapkami olivového oleja a štipkou soli. Tortilly na panvici krátko opečieme, poukladáme na ne šalát, na kúsky nakrájaného lososa, polejeme ich pomarančovo-bryndzovou zálievkou a zrolujeme.
Široký sortiment kvalitných a cenovo výhodných mrazených rýb pre vaše recepty nájdete v obchodoch s logom tradičnej slovenskej značky Radoma, ktorá patrí výrobcovi a distribútorovi Ryba Žilina. Prehľad produktov nájdete na www.rybazilina.sk
Za prípravu tohto receptu ďakujeme blogu www.lakoty.com