Šťavnaté rybie filé

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Suroviny na šťavnaté rybie filé:

4 ks rybieho filé, maslo, 4 PL hladkej múky,  žerucha, 2 dcl dobrého bieleho vína, soľ, čierne korenie, 1 vanička čerstvej žeruchy

rybie filé

Postup:

Rybu osušíme v papierovom obrúsku, osolíme, okoreníme a zľahka obalíme z obidvoch strán v múke. Na panvici zohrejeme maslo a krátko a sprudka rybu opečieme z oboch strán, aby zvnútra zostala šťavnatá. Zalejeme vínom a čiastočne necháme odpariť tekutinu. Nakoniec posypeme žeruchou.

Mohlo by vás zaujímať

Pošírovaný losos s bylinkami

20 minútSuroviny na pošírovaný losos s bylinkami( potrebné na prípravu 4 porcií ): 600 g filet lososa, ½ litra suchého bieleho vína, mix byliniek (oregano, bazalka,… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach