35 minút
Suroviny na steak z lososa s violet pyré :
1 losos, olivový olej, soľ, čierne korenie, limetka, rozmarín, maslo
Violet pyré: 100 g fialovej mrkvy ( lunis ), 1 ks citrónu, 1 ks zemiak, 100 g cukíny, 1 strúčik cesnaku
Postup:
Nakrájame lososa na steaky. Lososové steaky opečieme na panvici s troškou oleja, osolíme, okoreníme a popri rybe opekáme aj limetku a rozmarín. Nakoniec potrieme maslom a zastrekneme s opečenou limetkou.
Violet pyré: všetko načistíme, nakrájame a uvaríme do mäkka v osolenej vode. Po uvarení scedíme, vývar si necháme. Zeleninu rozmixujeme a podľa potreby pridávame vývar, tak aby vzniklo pyré. Steak z lososa podávame s violet pyré.
Tip:
fialovú mrkvu môžete nahradiť zeleným hráškom
Autor: Andrej Saturi