35 minút
Tradičná Paella – suroviny:
Olivový olej, rybí vývar, guľatú ryžu, roztlačený cesnak premiešaný s červenou paprikou, 3 rajčiny, polovicu citróna, 1 zelenú a 1 červenú papriku, 1 cibuľu, hrášok, strúčiky hrášku, šafran, mušle, krevety, ustrice, kalamáry, morské ryby
Postup:
Na panvici potretej olivovým olejom krátko opražíme na kocky nakrájanú cibuľu, papriku, roztlačený cesnak, šupky zbavené a roztlačené rajčiny, ryžu, šťavu z polovice citróna, vývar (koľko ryže, toľko vývaru) a všetky ostatné suroviny. Varíme na prudkom ohni pri stálom potrepávaní panvice asi 10 minút.
Mohlo by vás zaujímať
Nakoniec dolejeme ešte jednu naberačku vývaru premiešaného so šafranom a bez miešania na miernom ohni ešte 10 minút povaríme. Po dohotovení prikryjeme utierkou a necháme 5 minút postáť.