Tradičná Paella

Doba prípravy 35 minútNáročnosť

Tradičná Paella – suroviny:

Olivový olej, rybí vývar, guľatú ryžu, roztlačený cesnak premiešaný s červenou paprikou, 3 rajčiny, polovicu citróna, 1 zelenú a 1 červenú papriku, 1 cibuľu, hrášok, strúčiky hrášku, šafran, mušle, krevety, ustrice, kalamáry, morské ryby

Postup:

Na panvici potretej olivovým olejom krátko opražíme na kocky nakrájanú cibuľu, papriku, roztlačený cesnak, šupky zbavené a roztlačené rajčiny, ryžu, šťavu z polovice citróna, vývar (koľko ryže, toľko vývaru) a všetky ostatné suroviny. Varíme na prudkom ohni pri stálom potrepávaní panvice asi 10 minút.

Mohlo by vás zaujímať

Tekvicové rizoto

Tekvicové rizoto so šafranom

30 minútPerfektné zdravé tekvicové rizoto so šafranom, ktoré si určite zamilujete! Doplňte ho o huby, kvety levandule a strúhaný parmezán a o pochúťku pre celú rodinu… Čítaj ďaľej

Nakoniec dolejeme ešte jednu naberačku vývaru premiešaného so šafranom a bez miešania na miernom ohni ešte 10 minút povaríme. Po dohotovení prikryjeme utierkou a necháme 5 minút postáť.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach