Treska so zeleninou

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Suroviny:

4 plátky tresky (spolu asi 750 g), 4 limetky, 3 papriky (každá inej farby),1 pór, 2 polievkové lyžice oleja, 4 paradajky ošúpané zo šupky, brokolica, 1 čajová lyžička soli, medzi prsty mletého bieleho korenia

Postup:

Tresku umyjeme a vložíme do misy. Pokvapkáme šťavou z 3 limetiek. Necháme postáť 1,5 – 2 hodiny. Do panvice vlejeme olej, nasypeme na kolieska nakrájaný pór, pokrájané papriky na rezance, na kocky nakrájané paradajky. Všetko premiešame a dusíme pod pokrievkou asi 5 minút. Zatiaľ si otočíme v mise tresku. V panvicu eleninu osolíme a okoreníme.Pridáme šťavu z poslednej limetky a dobre premiešame. Na zeleninu položíme plátky tresky a prikryjeme pokrievkou. Podusíme na miernom plameni asi 20 minút. Potom plátky otočíme, panvicu znova zakryjeme a vypneme. Necháme prikryté do podávania. Podávame s varenými zemiakmi.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach