Suroviny na tuniak s banánom a jogurtovým šalátom (rozpočet pre 4 osoby):
Mleté čierne korenie, 1 limeta, 3 banány, 300 g kokteilových paradajok, 100 g nízkotučného jogurtu, 4 PL vínneho octu, 1 zväzok kôpru, 1 malý zväzok petržlenovej vňate, 2 PL olivového oleja, 2 ČL horčice , soľ, korenie, 2 PL karí korenia, 2 ČL cukru, 4 plátky tuniaka, každý cca 140 g
Postup:
Tuniaka ochuťte mletým korením a kúskom limety. Olúpte banány, nakrájajte ich na kolieska a pokvapkajte citrónovou šťavou. Kokteilové paradajky nakrájajte na plátky a opatrne zmiešajte s banánom.
Mohlo by vás zaujímať
Dresing: zmiešajte jogurt s octom, kôprom, petržlenovou vňaťou, olivovým olejom a horčicou, dochuťte soľou, korením, karí a cukrom. Nalejte na šalát a jemne zamiešajte. Na miernom ohni rozohrejte olej, aby sa neprepaľoval , vložte plátky tuniaka a opekajte len z jednej strany asi 4 minúty. Tuniak s banánom preložte na tanier, pridajte banánový šalát a ozdobte petržlenovou vňaťou.
1 porcia obsahuje 525 kalórií 34 g bielkovín 28 g tuku 33 g sacharidov
Čas prípravy: 30 minút