Tuniakové karbonátky s avokádovým dipom

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny na Tuniakové karbonátky:

1 kg tuniaka z konzervy, ktorého scedíme zo šťavy, 1 zväzok jarnej cibuľky, 50 g strúhaného zázvoru, 5 strúčikov cesnaku, 4 vajíčka, 500 g mletých ovsených vločiek, 100 g tekvicových semienok, soľ, asi pol litra slnečnicového oleja na vyprážanie. 

Okrem toho: čerstvá koriandrová vňať.

Suroviny na dip: 1 avokádo, 500 g čerstvého syra Ricotta, nasekaná koriandrová vňať, 2 papričky jalapeno, šťava z limetky na dochutenie a soľ.

Tuniakové karbonátky

Postup:

V miske vymiešame scedeného tuniaka z konzervy, pridáme na drobno nakrájanú jarnú cibuľku, nastrúhaný zázvor, pretlačené strúčiky cesnaku, vajíčka, podľa potreb ovsené vločky na zahustenie, tekvicové semienka a trochu nasekanej koriandrovej vňate. Z tuniakovej hmoty vytvarujeme menšie placaté fašírky, obaľujeme ich v zomletých ovsených vločkách a vyprážame na rozpálenom slnečnicovom oleji.

Dip: Avokádo roztlačíme vidličkou, primiešame ricottu, nasekanú koriandrovú vňať, pridáme nakrájané paparičky jalapeno, dochutíme limetkovou šťavou soľou.

Mohlo by vás zaujímať

Lasagne z baklažánu a tuniaka

Lasagne z baklažánu a tuniaka

45 minútSuroviny na lasagne z baklažánu a tuniaka: 3 konzervy tuniaka v olivovom oleji, 1 baklažán, 2 veľké paradajky, 50 g parmezánu, 1 hrsť pažítky, 1 lyžica… Čítaj ďaľej

Vypražené tuniakové karbonátky podávame s avokádovým dipom a tortilami.

Recept pripravil Marek Mráz

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach