Suroviny na Tuniakové karbonátky:
1 kg tuniaka z konzervy, ktorého scedíme zo šťavy, 1 zväzok jarnej cibuľky, 50 g strúhaného zázvoru, 5 strúčikov cesnaku, 4 vajíčka, 500 g mletých ovsených vločiek, 100 g tekvicových semienok, soľ, asi pol litra slnečnicového oleja na vyprážanie.
Okrem toho: čerstvá koriandrová vňať.
Suroviny na dip: 1 avokádo, 500 g čerstvého syra Ricotta, nasekaná koriandrová vňať, 2 papričky jalapeno, šťava z limetky na dochutenie a soľ.
Postup:
V miske vymiešame scedeného tuniaka z konzervy, pridáme na drobno nakrájanú jarnú cibuľku, nastrúhaný zázvor, pretlačené strúčiky cesnaku, vajíčka, podľa potreb ovsené vločky na zahustenie, tekvicové semienka a trochu nasekanej koriandrovej vňate. Z tuniakovej hmoty vytvarujeme menšie placaté fašírky, obaľujeme ich v zomletých ovsených vločkách a vyprážame na rozpálenom slnečnicovom oleji.
Dip: Avokádo roztlačíme vidličkou, primiešame ricottu, nasekanú koriandrovú vňať, pridáme nakrájané paparičky jalapeno, dochutíme limetkovou šťavou soľou.
Mohlo by vás zaujímať
Vypražené tuniakové karbonátky podávame s avokádovým dipom a tortilami.
Recept pripravil Marek Mráz