Tuniakové taštičky so špenátom a parmezánom

Doba prípravy 30 minútEnergia: 120 kcal.Náročnosť

Suroviny na tuniakové taštičky so špenátom ( rozpočet na 4 porcie):

250 g mrazeného lístkového cesta, 160 g tuniaka v olivovom oleji, 150 g mrazeného špenátu, 25 g múky, 1/2 litra mlieka, 20 g strúhaného parmezánu,1 žĺtok, muškátový oriešok, soľ, hrsť múky na dosku

https://www.shutterstock.com

Postup:

Uvaríme špenát, scedíme a prepasírujeme ho na pyré. Múku zamiešame do mlieka a za stáleho miešania privedieme do varu. Miešame dovtedy, kým nedosiahneme krémovú konzistenciu. Tuniaka scedíme, rozdelíme vidličkou na menšie diely a pridáme ho do mliečneho krému so špenátovým pyré. Pridáme parmezán, muškátový oriešok, osolíme. Všetko dobre premiešame.

Mohlo by vás zaujímať

Tuniakové koláčiky s parmezánom a pažítkou

25 minútSuroviny na tuniakové koláčiky s parmezánom (rozpočet na 4 porcie): 200 g lístkového cesta, 160 g tuniaka vo vlastnej šťave, 100 g syra ricotta, 2… Čítaj ďaľej

Lístkové cesto rozvaľkáme asi do hrúbky 0,5 cm. Vykrojíme 12 koliesok s priemerom 10 cm. Do stredu uložíme zmes s tuniakom, preložíme a zlepíme okraje. Pred pečením potrieme taštičky rozšľahaným žĺtkom. Pečieme 15 minút v rúre vyhriatej na 200 °C.

Energetická hodnota 1 porcie: 120 kcal

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach