Suroviny na tuniakové taštičky so špenátom ( rozpočet na 4 porcie):
250 g mrazeného lístkového cesta, 160 g tuniaka v olivovom oleji, 150 g mrazeného špenátu, 25 g múky, 1/2 litra mlieka, 20 g strúhaného parmezánu,1 žĺtok, muškátový oriešok, soľ, hrsť múky na dosku
Postup:
Uvaríme špenát, scedíme a prepasírujeme ho na pyré. Múku zamiešame do mlieka a za stáleho miešania privedieme do varu. Miešame dovtedy, kým nedosiahneme krémovú konzistenciu. Tuniaka scedíme, rozdelíme vidličkou na menšie diely a pridáme ho do mliečneho krému so špenátovým pyré. Pridáme parmezán, muškátový oriešok, osolíme. Všetko dobre premiešame.
Mohlo by vás zaujímať
Lístkové cesto rozvaľkáme asi do hrúbky 0,5 cm. Vykrojíme 12 koliesok s priemerom 10 cm. Do stredu uložíme zmes s tuniakom, preložíme a zlepíme okraje. Pred pečením potrieme taštičky rozšľahaným žĺtkom. Pečieme 15 minút v rúre vyhriatej na 200 °C.