Zapečené rybacie filé so šampiňónmi

Doba prípravy 45 minútEnergia: 852 kcal.Náročnosť

1 porcia obsahuje: 3567 joulov (852 kalórií)

Suroviny (rozpočet pre 4 osoby):

600 g rybacieho filé alebo rybieho filetu, 1 cibuľa, 4 cherry paradajky, 4 lyžice masla, ¼ l suchého bieleho vína, 250 g šampiňónov, 3 lyžice hladkej múky, ¼ l smotany, 2 žĺtky, soľ a mleté čierne korenie, 4 lyžice strúhaného eidamu, 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate

Zapečené rybacie filé so šampiňónmi

Postup:

Rybie filé osušíme a rozdelíme na 4 porcie. Ošúpeme cibuľu, umyjeme paradajky a oboje pokrájame na plátky a na 2 lyžiciach masla podusíme. Podlejeme bielym vínom a prevaríme. Filé vložíme do nákypovej formy, zalejeme vínovou omáčkou, prikryjeme a pečieme. Šťavu po upečení scedíme. Počas pečenia si očistíme ryby a nakrájame huby. Pri strednej teplote rozpustíme maslo a huby 2 minúty restujeme. Vyberieme. Do šťavy vmiešame múku, zjemníme smotanou a 10 minút varíme. Pridáme huby a žĺtky. Dochutíme. Filé zalejeme hubovou omáčkou, posypeme syrom a zapečieme. Pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach