SPÄŤ
Varíme ryby

Zapečený tuniak – koláč ako ryba

Od: Pavol Cvengroš 26.10.2017
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

Suroviny ( rozpočet pre 4 porcie ):

4 x 160g tuniaka v olivovom oleji, 200g tvarohového bieleho syra (napríklad ricotta), 4 vajcia, 50 g vlašských orechov, 30 g hrozienok, 80 g strúhaného parmezánu, 200 g vareného špenátu, 1 cibuľa, 10cl smotany, 70 g masla, muškátový oriešok, lístkové cesto (čerstvé alebo mrazené – 500 až 600 g), soľ a mleté čierne korenie na dochutenie

Zapečený tuniak

Postup:

Cibuľku nakrájame najemno a pomaly ju na masle osmažíme dozlata. Potom do nej primiešame špenát, a necháme zmes trocha vychladnúť (asi 15 minút). Potom túto zmes vložíme do hrnca, pridáme odkvapkaného tuniaka, vajíčka, nasekané oriešky, hrozienka, smotanu, syr a štipku muškátového orieška. Všetko dôkladne premiešame. Plech na pečenie vymastíme tukom a položíme na neho polovicu lístkového cesta, z ktorého sme dopredu – podľa vopred pripravenej papierovej šablóny – vymodelovali rybu. Na ňu pokladieme pripravenú zmes 1 cm od okraja a celé to vložíme na 10 minút do chladničky stuhnúť. Po 10 minútach plech vyberieme a prikryjeme naplnenú „rybu“ druhou časťou cesta, ktoré sme podľa šablóny dopredu vymodelovali do tvaru ryby. Stláčaním medzi ukazovákom a palcom po obvode „ryby“ postupne utesníme okraje. Povrch ozdobíme a dáme opäť na 15 minút do chladničky. Nakoniec rybu potrieme rozšľahanými vajíčkami a dáme na 40 minút piecť do rúry predohriatej na 200°. Keď ryba začne hnednúť, teplotu trochu znížime.

womangalérie VŠETKY