Bryndzový osúch

Doba prípravy 50 minútNáročnosť

Suroviny na bryndzový osúch:

250 g bryndze s údenou chuťou, 120 ml sladkej smotany,15 cm póru, pokrájaného na kolieska, ½ zelenej papriky, 1+1 žltá a zelená čili paprička, pokrájaná na kolieska, 30 g údenej slaninky pokrájanej na kocky, 20 g hríbov, namočených v horúcej vode, 1 jarná cibuľka, 2 šalotky, pokrájané pozdĺžne na 8 častí

Na cesto: 2 PL oleja, 125 ml vody, 1 štipka soli, 250 g hladkej múky

Postup:

Rúru predhrejeme na 225°C. Vymiesime hladké cesto a vyvaľkáme na tenko, cca 3 mm. (Môžeme použiť aj hotový produkt). Povrch natrieme zmiešanou bryndzou so smotanou. Vrch posypeme zvyšnými surovinami. Pečieme v rúre cca 20 minút, alebo do zlatista, do chrumkava.

Mohlo by vás zaujímať

Syrový koláč s údenou šunkou

35 minútNiečo malé k bielemu vínu – Syrový koláč s údenou šunkou Suroviny na syrový koláč s údenou šunkou : Na cesto: 350 g hladkej múky,… Čítaj ďaľej

TIP: Môžeme vynechať slaninu a pridať pokrájaný fenikel.

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach