Cestovinový nákyp so špenátom

Doba prípravy 45 minútEnergia: 722 kcal.Náročnosť

Suroviny na cestovinový nákyp so špenátom:

250 g cestovín, soľ, 2 lyžice masla, 1/4 l cmaru, 1/8 l smotany, 2 vajcia, mleté čierne korenie, muškátový orech, 500 g špenátu, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 50 g prerastenej slaninky, 150 g plátkov ementálu

Cestovinový nákyp so špenátom
https://stock.adobe.com


Postup:

2 l vody ochutíme 2 lyžicami soli a lyžicou masla. Prevaríme, Cestoviny 10 minút povaríme a dáme odkvapkať. Nasypeme ich do vymastenej formy. Cmar vymiešame zo smotanou, osolíme a okoreníme. Dochutíme strúhaným muškátovým orieškom.

Zmes nalejeme na cestoviny a v rozohriatej rúre upečieme. Špenát preberieme, umyjeme. Sparíme ho v 2 l vriacej vody. Očistenú cibuľu a cesnak pokrájame a s nadrobno nakrájanou slaninkou zmiešame so špenátom. Špenát navrstvíme na cestoviny a znova zapečieme. Cestovinový nákyp so špenátom podávame.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach