v jednom reze: 212 kcal (869 kJ), 11 g bielkovín, 20 g sacharidov, 10 g tukov, 3 g nasýtených tukov, 42 mg cholesterolu, 2 g vlákniny, 375 mg sodíka
Suroviny ( na 1 bochník asi 16 krajcov ):
250 g brokolice, uvarenej a pokrájanej nahrubo (asi 1 1/2 šálky), 1 šálka postrúhanej nízkotučnej mozzarelly, 1/2 šálky postrúhaného syra provolone, 1/3 šálky vlašských orechov, posekaných nahrubo, 2 pretlačené strúčiky cesnaku, 1/2 lyžičky sušenej bazalky, 300 g chladeného pizzového cesta, 1 veľké vajce, rozšľahané s 1 lyžicou mlieka, 2 lyžičky sezamových semienok
Postup:
Rúru rozohrejeme na 190 °C a vymastíme plech. V stredne veľkej mise zmiešame brokolicu s mozzarellou, syrom provolone, vlašskými orechmi, cesnakom a bazalkou. Cesto nevaľkáme, ale roztlačíme na obdĺžnik s rozmermi asi 35 x 27 cm. Roztrieme naň brokolicovú plnku a pozdĺž dlhého okraja necháme voľný pás, široký 1,5 cm. Cesto pevne zvinieme a položíme na plech záhybom nadol. Vrch a boky potrieme vajcom rozšľahaným s mliekom a posypeme semienkami. Nakoniec povrch popicháme vidličkou. Pečieme asi 25 minút dohneda a závin preložíme na mriežku, aby trochu vychladol. Pokrájame ho a podávame teplý.