Crêpes Suzette

Doba prípravy 20 minútNáročnosť

Suroviny na Crêpes Suzette:

Na palacinky: 110 g preosiatej múky, štipka soli, 2 vajcia, 200 ml mlieka zmiešaného s 75 ml vody, 50 g masla, nastrúhaná kôra z 1 pomaranča, 1 lyžica hnedého cukru

Na omáčku: 150 ml pomarančového džúsu, nastrúhaná kôra z 1 pomaranča, nastrúhaná kôra a šťava z 1 citróna 1 lyžica hnedého cukru, 3 lyžice Grand Marnier, Cointreau alebo brandy, 50 g masla, trochu Grand Marnier na flambovanie

Postup:

Preosejte múku a soľ do veľkej misy. Do múky rozbite vajcia. Vyšľahajte. Postupne pridajte malé množstvá mlieka s vodou, šľahajte, kým nie je cesto hladké. 50 g masla roztopte na panvici. 2 lyžice pridajte do cesta, zvyškom budete potierať panvicu, na ktorej upečiete palacinky.  Do cesta pridajte cukor a pomarančovú kôru. Rozpáľte panvicu a znížte teplotu. Cesto nalejte na panvicu a rovnomerne rozotrite. Pečte asi pol minúty, otočte a druhú stranu pečte len chvíľočku. Preložte na tanier.

Urobíte asi 15 – 16 palaciniek. Na omáčku zmiešajte všetky suroviny okrem masla. Medzitým ohrejte taniere, na ktorých budete servírovať. Roztopte maslo na panvici, vlejte do omáčky a nechajte prehriať. Dajte prvú palacinku do panvice, prehrejte, preložte na polovicu a potom znova na štvrtinu. Pridajte ďalšie palacinky. Nechajte prehriať a nasiaknuť omáčkou. Teraz môžete flambovať. Zohrejte naberačku, nalejte (mimo tepla) brandy, vráťte nad teplo, aby vyprchal alkohol, potom zapáľte. Preneste horiacu naberačku na palacinky.

Crêpes Suzette servírujte.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach