Francúzsky toast – medzi typické varianty patrí jeho ochutenie na sladko s cukrom, škoricou, vanilkou a muškátovým orieškom. Do cestíčka sa môže pridať aj portské víno. Táto varianta je obvykle podávaná teplá ako raňajky alebo dezert, pričom na ozdobenie sa používa šľahačka, džem, lekvár, med alebo javorový sirup.
Suroviny na francúzsky toast s banánmi( rozpočet na 4 porcie ):
8 ks toastového chlieba, 2 väčšie vajcia, javorový sirup, olej, banány, orechy, škorica
Postup:
Vajíčka rozbijeme do hlbšieho taniera a dobre vymiešame. Zoberieme plátky toastového chleba a postupne obaľujeme vo vajíčku z oboch strán a opražíme na panvici potretej olejom. Po opražení umiestnime plátky chleba na tanier, na ktorom ich budeme servírovať. Nakoniec ich polejeme javorovým sirupom, posypeme orechami, škoricou a ozdobíme banánmi.
Mohlo by vás zaujímať
Francúzsky toast s banánmi podávame teplý. Ak chceme skúsiť iný variant, namiesto javorového sirupu môžeme použiť med alebo škoricový cukor, ktorým plátky toastov výdatne posypeme. Táto skvelá pochúťka je zaujímavým variantom slávnostnejších raňajok. Chutí vynikajúco aj s čerstvou pomarančovou šťavou.