Gratinované cestoviny

Doba prípravy 40 minútEnergia: 790 kcal.Náročnosť

Suroviny na gratinované cestoviny:

300 g cestovín rigatoni, 1 cibuľa, 2 feferónky, 2 lyžice masla, 100 g šunky, 100 g slaninky, 2 lyžice hladkej múky, 200 g smotany, 100 g kyslej smotany, 100 g taveného cesnakového syra, mleté biele korenie, soľ, mletá červená paprika, bazalka

Postup:

Cestoviny uvaríme, cibuľu a očistené feferónky nakrájame, opečieme na masle a vmiešame do cestovín. Slaninku pokrájame na drobno a opečieme. Kyslú a sladkú smotanu zmiešame s múkou, nalejeme ju na slaninku a povaríme. do horúcej omáčky pridáme tavený cesnakový syr, necháme ho rozpustiť, okoreníme a osolíme.

Mohlo by vás zaujímať

Špenátové ravioli

45 minútSuroviny na špenátové ravioli: Cesto: 250g hladkej múky (alebo Farina per pasta), 5 žĺtkov, 2 – 3 kávové lyžičky olivového oleja, voda podľa potreby Plnka:… Čítaj ďaľej

Formu vytrieme tukom a naplníme ju cestovinami, ktoré prekladáme šunkou. Zalejeme ich pripravenou syrovou omáčkou a zapečieme. Hotové gratinované cestoviny posypeme mletou červenou paprikou a ozdobíme bazalkou.

1 porcia: 3315 kJ / 790 kcal

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach