Suroviny na jablkové štvorčeky:
Na cesto: 4 plátky lístkového cesta (300 g mrazené), 1 až 2 jablká, 30 g marcipánovej hmoty, 30 g hrubo nasekaných lieskových orechov, 30 g hrozienok naložených v rume, 2 PL zmesi cukru a škorice,
Na potretie: 1 bielok, 1 žĺtok
Postup:
Plátky lístkového cesta necháme rozmraziť, položíme na seba a rozvaľkáme na 40×20 cm veľkú plochu. Cesto rozdelíme na 8 štvorcov asi 10×10 cm. Jablká olúpeme, rozpolíme, zbavíme jadier a nakrájame na drobné kocky. Marcipánovú hmotu rovnako nakrájame na kocky. Jablká a marcipán rozložíme na štvorec, pridáme lieskové oriešky a odkvapkané rumové hrozienka. Každú hranu štvorca potrieme bielkom, všetky rohy prehneme do stredu a dobre pritlačíme. Jablkové štvorčeky so škoricou položíme na plech. Potrieme rozšľahaným žĺtkom a pečieme dozlata 20 – 25 minút.