Jablkovo-tvarohová žemľovka

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Jablkovo-tvarohová žemľovka – suroviny: 

750 g tvarohu, 150 g masla, 3 balenia vanilkového cukru, 15 PL kryštálového cukru, 1 PL škorice, 20 rožkov, 4 väčšie jablká, 6 vajec, cca 1 l slovenského mlieka, práškový cukor na posypanie 

Postup: 

Zapekaciu misu si vymastíme slovenským maslom. Rožky nakrájame na kolieska. V mlieku rozmiešame tri vajcia s troma lyžicami cukru. Tvaroh vymiešame s desiatimi lyžicami cukru, vanilkovým cukrom a zvyšnými vajcami. Jablká ošúpeme, odstránime jadrovníky, postrúhame nahrubo a zmiešame s dvoma lyžicami cukru a škoricou. Tretinu rožkov si postupne namáčame v sladkom mlieku, necháme ich trochu napiť, mierne vymačkáme a z rožkov vytvoríme prvú vrstvu v pekáči.

Mohlo by vás zaujímať

Čerešňová žemľovka

45 minútČerešňová žemľovka – suroviny: 250 g sendviča, 250 ml mlieka, 4 vajcia, mletá škorica, 1 lyžica rumu, čerešne,  maslo Postup: Sendvič nakrájame na kocky, navlhčíme… Čítaj ďaľej

Na rožky rovnomerne nanesieme tvaroh, ktorý prikryjeme ďalšou vrstvou rožkov namočených v mlieku. Následne nanesieme vrstvu postrúhaných jabĺk, ktoré prikryjeme poslednou vrstvou rožkov. Pokvapkáme mliekom (podľa chuti), poukladáme plátky zvyšného masla a pečieme v rúre predhriatej na 160 °C približne 35 až 40 minút. Po dopečení posypeme práškovým cukrom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach