Kapustové lokše

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na kapustové lokše:

400 g bielej hlávkovej kapusty, asi 150 g hladkej múky, soľ

Postup:

Kapustu umyjeme, pokrájame nadrobno, osolíme, necháme 15 minút stáť. Primiešame múku, vypracujeme cesto, urobíme šúľok, ktorý pokrájame na kúsky. Každý vyvaľkáme na 3 mm hrubú lokšu a upečieme na rozpálenej suchej  platni. Ešte horúce potrieme masťou alebo maslom.

Mohlo by vás zaujímať

stískance

Stískance

60 minútStískance pripravovala babička zvyčajne spolu s dedkom. Ona ich presolila a dedko ich posolil málo, ale vždy chutili vynikajúco. Ešteže si všetky obľúbené recepty zapisovala… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach