Kapustové strapačky

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny na kapustové strapačky:

1 kg zemiakov, 300 g hladkej múky, soľ, 2 vajcia, 120 g údenej slaniny, kyslá kapusta

Postup:

zemiaky postrúhame, pridáme soľ, vajcia, múku a vymiešame redšie cesto. Dáme ho na lopárik a nožom hádžeme do vriacej  osolenej vody malé halušky. Keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich dierkovanou naberačkou.

Mohlo by vás zaujímať

Tvarůžkové halušky

Tvarůžkové halušky s chrumkavou chalupárskou slaninou

15 minútSuroviny: 200 g Olomouckých tvarůžkov, 700 g zemiakov, 300 g hladkej múky, 1 vajce, 2 lyžičky soli, 200 g slaniny, 2 cibule Postup: Očistené surové… Čítaj ďaľej

Slaninu pokrájame na kocky, rozškvaríme, časť odložíme do zvyšku pridáme kyslú kapustu, a dusíme domäkka. Hotovú kapustu zmiešame s haluškami a posypeme opraženou slaninkou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach