Koláč z kyslej kapusty

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny:

500 g polohrubej múky, 1 veľká hrsť sudovej kapusty, 20 g droždia, 1 veľká cibuľa, 1 čajová lyžička Vegety, 1 čajová lyžička soli, 50 ml oleja, 1 čajová lyžička rasce, 3 strúčiky cesnaku, 50 g rastlinného tuku na pečenie, 50 ml vlažného mlieka

Koláč z kyslej kapusty

Postup:

Kapustu aj cibuľu nakrájame na drobno. Premiešame ju s múkou a koreninami. Pridáme olej a dobre premiešame. Nakoniec pridáme kvások urobený z droždia a mlieka. Urobíme cesto, ktoré vložíme do pekáča a necháme kysnúť asi pol hodinu. Potom pečieme 30 minút vo vyhriatej rúre na 200°C. Koláč vyberieme a potrieme prelisovaným cesnakom premiešaným s rastlinným maslom. Ešte vložíme do rúry asi na 5 minút. Vyberieme a ešte teplé vyložíme na mriežku vychladnúť.

Silvia Bodláková

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach