Krupicová kaša s jablkami

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny:

240 g krupice, 1,2 l polotučného mlieka, soľ, 3 jablká, 100 g masla, 100 g kryštálového cukru, práškový cukor, 1 tabuľku horkej čokolády

Krupicová kaša s jablkami

Postup:

Do variaceho a mierne osoleného mlieka za stáleho miešania prisypeme krupicu a pomaly varíme, kým sa krupica dostatočne neprevarí a primerane nezhustne. Na plátky nakrájané jablká opečieme na panvici s rozpusteným maslom a cukrom. Opekáme až pokiaľ cukor neskaramelizuje. Jednotlivé porcie kaše ozdobíme opečenými jablkami, posypeme práškovým cukrom a polejeme rozpusteným maslom. Nakoniec posypeme nastrúhanou čokoládou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach