15 minút
Suroviny na 4 porcie:
150 g hladkej múky
500 ml plnotučného mlieka
2 vajcia
3 PL Palma Makového oleja
1 PL nemletého maku
1 ČL prášku do pečiva
štipka soli
olej na vyprážanie palaciniek
250 ml smotany na šľahanie
250 g čerstvých jahôd
1 PL trstinového cukru
Postup:
V mise zmiešame múku s práškom do pečiva a makom. Pridáme vajíčka, mlieko, makový olej a vymiešame hladké cesto. Na záver pridáme štipku soli a necháme 15 minút postáť.
Panvicu zohrejeme, jemne potrieme olejom a postupne vypražíme palacinky,
Na druhej panvici necháme skaramelizovať trstinový cukor, pridáme na kúsky nakrájané jahody a zľahka premiešame.
Šľahačku dotuha vyšľaháme. Makové palacinky naplníme jahodami, šľahačkou a na záver pokvapkáme makovým olejom.