Makové palacinky s karamelizovanými jahodami

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny na 4 porcie:

150 g hladkej múky

500 ml plnotučného mlieka

2 vajcia

3 PL Palma Makového oleja

1 PL nemletého maku

1 ČL prášku do pečiva

štipka soli

olej na vyprážanie palaciniek

250 ml smotany na šľahanie

250 g čerstvých jahôd

1 PL trstinového cukru

Makové palacinky s karamelizovanými jahodami
Makové palacinky s karamelizovanými jahodami

Postup:

V mise zmiešame múku s práškom do pečiva a makom. Pridáme vajíčka, mlieko, makový olej a vymiešame hladké cesto. Na záver pridáme štipku soli a necháme 15 minút postáť.

Panvicu zohrejeme, jemne potrieme olejom a postupne vypražíme palacinky,

Na druhej panvici necháme skaramelizovať trstinový cukor, pridáme na kúsky nakrájané jahody a zľahka premiešame.

Šľahačku dotuha vyšľaháme. Makové palacinky naplníme jahodami, šľahačkou a na záver pokvapkáme makovým olejom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach