Orechový nákyp

Doba prípravy 30 minútEnergia: 365 kcal.Náročnosť

Energetická hodnota jednej porcie: 365 kcal

Suroviny (rozpočet pre 3 porcie):

6 vajec, 14 dkg kryštálového cukru, kôru z 1 citróna, 14 dkg vlašských orechov, 10 dkg hladkej múky, soľ, škoricu, práškový cukor, maslo, strúhanku

Postup:

Vymažeme maslom formu na nákyp a poprášime strúhankou. Rúru na pečenie predhrejeme na 200°C. Rozdelíme žĺtky a bielky. Žĺtky vymiešame na hladkú masu s cukru, štipkou soli, na hrot noža škorice a postrúhanou citrónovou kôrou. Pomiešame orechy a múku. Vyšľaháme bielky so zvyškom cukru na sneh a vmiešame do zmesi z vajec a cukru. Naplníme masu do formy a zarovnáme jej povrch. Nákyp pečieme v predhriatej rúre asi 20 min. Potom narežeme nákyp na rovnomerné kúsky, posypeme práškovým cukrom a kladieme na taniere. Ako prílohu odporúčame napríklad pečené jablká alebo brusnicový kompót.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach