Ovocná myška – suroviny:
Na pohánkové palacinky: pol litra mlieka, hrnček hladkej pohánkovej múky, 2 vajcia, štipka soli a trstinový cukor
Na ovocnú plnku: 2 veľké sladké jablká, 2 hrušky, pol vrecka piškót, pol litra dojčenskej vody, hnedý cukor (škoricu)
Postup:
Cesto na palacinky z pohánky zarábame rovnako ako z pšeničnej múky. V mlieku si rozhabarkujeme vajíčka a pridáme šálku jemnej pohánkovej múky. Ak nedostanete kúpiť pohánkovú múku stačí pomlieť pohánkovú krupicu (ktorá je dostupnejšia) na jemný prach. Pre chuť dáme štipku soli a polievkovú lyžičku trstinového cukru. Celú zmes necháme asi 10 min odstáť.
Na panvici s kvapkou olivového oleja pečieme palacinky bežným spôsobom.
Mohlo by vás zaujímať
Do hrnčeka si dáme uvariť v dojčenskej vode na kocky nakrájané ovocie (bez šupky).Pridáme cukor (pri deťoch nad 1,5 aj nakvapkáme citrónovú šťavu) a škoricového prášku. Do mäkka uvarené ovocie rozmixujeme s piškótkami na jemný krém, ktorým plníme pohánkové palacinky. Ak nepoznáte charakteristickú chuť pohánky určite ju neporovnávajte s bežnou chuťou bielej múky a určite oceníte jej výborné výživové vlastnosti. Pri zdobení ovocím sa môžete vyhrať aj spolu s dieťatkom, bude mu ešte viac