Toto sú špeciálne raňajky a skutočné príjemná obmena francúzskeho toastu. Môžete ho vyskúšať s rôznym bobuľovým a iným ovocím, napríklad banánmi.
Suroviny na ovocný chlieb s bobuľovým ovocím:
4 plátky ovocného chleba, 1 stredne veľké vajce, ½ ČL vanilkového extraktu, 15 g krupicového cukru, 150 ml polotučného mlieka, 25 g masla, 100 g malín, 100 g jahôd, nakrájaných na plátky, 2 PL číreho medu
Postup:
Plátky chleba priečne prekrojte. V plytkej miske vyšľahajte vajce, vanilkový extrakt, cukor a mlieko. Namočte plátky chleba do vajcovej zmesi a otočte ich, aby boli obalené z oboch strán. Vo veľkej teflonovej panvici rozpusťte maslo.
Mohlo by vás zaujímať
Keď začne bublať, vložte obalený plátok chleba. Opekajte 1-2 minúty z každej strany do zlatista. Rozdeľte na 2 zohriate taniere. Asi 1 minútu pomaly ohrievajte maliny a jahody s 2 PL číreho medu. Zohriatu zmes dajte na plátky chleba a ihneď podávajte, môžete ešte pokvapkať medom.