Ovocný chlieb s bobuľovým ovocím

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Toto sú špeciálne raňajky a skutočné príjemná obmena francúzskeho toastu. Môžete ho vyskúšať s rôznym bobuľovým a iným ovocím, napríklad banánmi.

Suroviny na ovocný chlieb s bobuľovým ovocím:

4 plátky ovocného chleba, 1 stredne veľké vajce, ½ ČL vanilkového extraktu, 15 g krupicového cukru, 150 ml polotučného mlieka, 25 g masla, 100 g malín, 100 g jahôd, nakrájaných na plátky, 2 PL číreho medu

Postup:

Plátky chleba priečne prekrojte. V plytkej miske vyšľahajte vajce, vanilkový extrakt, cukor a mlieko. Namočte plátky chleba do vajcovej zmesi a otočte ich, aby boli obalené z oboch strán. Vo veľkej teflonovej panvici  rozpusťte maslo.

Mohlo by vás zaujímať

Francúzsky toast s malinovou omáčkou

Francúzsky toast s malinovou omáčkou

25 minútSte milovníkmi sladkých raňajok a zvýšila vám doma vianočka alebo kúsok briošky ( sladkého pečiva)? V tom prípade francúzske toasty sú to pravé pre vás!… Čítaj ďaľej

Keď začne bublať, vložte obalený plátok chleba. Opekajte 1-2 minúty z každej strany do zlatista. Rozdeľte na 2 zohriate taniere. Asi 1 minútu pomaly ohrievajte maliny a jahody s 2 PL číreho medu. Zohriatu zmes dajte na plátky chleba a ihneď podávajte, môžete ešte pokvapkať medom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach