Palacinková omeleta plnená špenátom a šampiňónmi – suroviny:
Palacinky: 4 vajcia, 500 ml mlieka, 150g hladkej múky, soľ, 1/2 lyžičky prášku do pečiva
Plnka: 450 g špenátu ( môže byť krájaný a porciovaný ), 400 g šampiňónov, 50 g cibule, 10 g cesnaku, 50 g oleja, 80 g masla, 50 g smotany, rasca, mleté korenie
Postup:
Palacinky: Žĺtky oddelíme od bielkov, z bielkov vyšľaháme sneh. Žĺtka rozšľaháme s mliekom, osolíme a metličkou vmiešame múku s práškom do pečiva. Pridáme sneh a z cesta upečieme osem palaciniek.
Plnka: Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme špenát a dusíme cca 15 minút. Na záver pridáme kvôli jemnejšej chuti smotanu. Šampiňóny posypeme rascou, okoreníme a orestujeme na masle. Palacinky pripravíme podľa návodu. Tie naplníme špenátom, preložíme a zdobíme restovanými šampiónmi.