Paradajkový koláč

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny na paradajkový koláč:

Na cesto: 100 zmäknutého masla, 200 g hladkej chlebovej múky, 5 polievkových lyžíc studenej vody, ½ čajovej lyžičky soli

Na plnku: 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 polievková lyžica oleja, 4 – 5 paradajok, asi 50 g eidamu, 2 vajíčka, 125 ml mlieka, ½ čajovej lyžičky soli, ½ čajovej lyžičky mletého čierneho korenia, zvyknem pridať aj na vrh posekanú bazalku

Postup:

Maslo zmiešame s vodou a múkou i soľou. vypracujeme hladké cesto. Vložíme do igelitu a necháme asi pol hodinu odpočívať v chladničke. Cesto potom vystelieme tortovú formu (vytretú olejom) tak, aby sme urobili okraje vysoké asi 2,5 – 3 cm. Položíme na cesto alobal a posypeme husto fazuľou. Predpečieme asi 5 minút v rúre zohriatej na 200°C. Potom vyberieme.

Mohlo by vás zaujímať

pizza napoletana

Pravá neapolská pizza

60 minút„Počas pobytu v Taliansku sme zašli do jednej z najstarších pizzérií v Neapole, pizzérie Sorbillo, kde sa okolo bloku domov tiahol rad ľudí, aby ochutnali klasickú Pizzu… Čítaj ďaľej

Alobal aj s fazuľou vyberieme. Dno cesta posypeme nastrúhaným syrom. Pokrájame na syr kolieska cibule, potom kolieska paradajok. Osolíme a okoreníme. Mlieko premiešame s vajíčkami. Pečieme asi 40 minút vo vyhriatej rúre na 170°C.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach