Suroviny na perníkovú granolu:
90 g medu, 4 PL rastlinného oleja, 1–1,5 ČL perníkového korenia (podľa chuti), 300 g ovsených vločiek, 50 g tekvicových jadierok, 150 g orechov podľa chuti (mandle, kešu, lieskovce…), hrsť mandľových lupienkuov, hrsť sušených brusníc
Postup:
Rúru predhrejte na 150°C. Vo väčšej miske zmiešajte med, olej a perníkové korenie. Pridajte vločky, semienka a orechy. Premiešajte, aby se všetko obalilo v mede a oleji. Potom zmes rovnomerne rozprestriete na plech vyložený papierom na pečenie a pečte zhruba 10 minút, než se granola rozvonia a začne sa farbiť do zlatista. Potom plech vytiahnite, zmes opäť premiešajte a dajte späť na ďalších 10 minút do rúry. Na posledné 2–3 minúty pečenia vmiešajte mandľové plátky. Keď začnú mandľové plátky mierne hnednúť, ihneď granolu vyberte a nechajte na plechu vychladnúť.
Hotovú vychladnutú zmes premiešajte so sušenými brusnicami.
Tip redakcie:
Na prípravu tohoto jedla môžete použiť korenie od spoločnosti SanusVia, ktoré je v bio kvalite, má zaručený pôvod a kvalitu. Je balené bez glutamanu, soli a iných prísad. Kvalitné korenie má samo o sebe prirodzenú silu, vôňu a chuť, inú než na akú ste bežne zvyknutí z obchodných reťazcov.
Korenie je špeciálne balené v originálnych papierových škatuľkách, ktoré sú zároveň aj koreničkami. Škatuľky alebo koreničky si môžete uložiť do štýlovej drevenej kazety tak, aby ste ich mali stále na očiach a vždy poruke ?. Alebo si ich uložíte jednoducho doma do zásuvky.
Tak nechajte sa inšpirovať !!! ??
Koreničky a Štýlová drevená kazeta