Pšenový koláč s hrozienkami

Doba prípravy 50 minútNáročnosť

Suroviny na pšenový koláč s hrozienkami:

2 hrnčeky pšena, 1 hrsť hrozienok, 1 hrsť ďatlí bez kôstok, 4ks jabĺk na náplň, 5 hrnčekov vody, 3 lyžice karobového prášku na polevu, 2 hrste ďatlí bez kôstok

Pšenový koláč
https://www.shutterstock.com

Postup:

Pripravíme si hrniec s vodou, do ktorého vsypeme dva hrnčeky pšena. Pridáme hrozienka a ďatle. Vody dáme toľko, aby bola palec nad pšenom, prípadne dolejeme. Spoločne varíme domäkka cca 20 min. Potom rozmixujeme. Rozmixovanú zmes vlejeme na maslom vymastený plech. Veľké jablká očistíme a nastrúhame. Následne ich premiešame s rozmixovaným pšenom. Potom si pripravíme polevu.

Mohlo by vás zaujímať

Mrkvovo-pšenový koláčik

65 minútEnergia: 211 kcal.Mrkvovo-pšenový koláčik je koláč vhodný pre bezlepkárov. Suroviny na mrkvovo-pšenový koláčik ( rozpočet pre 10 osôb ): 180 g pšena, soľ, 3 väčšie mrkvy,… Čítaj ďaľej

Namočíme 2 hrsti ďatlí. Keď zmäknú, rozmixujeme ich s 3 lyžicami karobového prášku. Mali by sme získať hmotu mazľavej hustoty, ktorou potrieme pšeno. Rúru predhrejeme na 200°C, vložíme pšeno a zapekáme asi 20 minút. Potom pšeno s polevou vytiahneme, posypeme strúhaným kokosom a necháme trošku schladiť. Pšenový koláč je vhodný pre bezlepkárov.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach