15 minútEnergia: 777 kcal.
Energetická hodnota jednej porcie: 777 kcal, 3263 kJ
Suroviny (rozpočet na 4 porcie):
50 dkg Tagliatelle, 15 dkg prerastenej slaninky, 10 dkg ovčieho syra, 1 malá cibuľka, 15 dkg čiernych olív, bazalka, 1/8 l vývaru, soľ, korenie, olej, maslo
Postup:
Slaninu a ovčí syr pokrájame na kocky, olivy vykôstkujeme, cibuľu posekáme nadrobno. Rozpálime po 1 polievkovej lyžici oleja a masla. Pridáme slaninu, cibuľu, ktoré opražíme, pridáme olivy a krátko spolu popražíme. Prilejeme vývar. Necháme omáčku zovrieť a ochutíme soľou a mletým korením. Do omáčky pridáme uvarené cestoviny, ovčí syr, bazalku a všetky prísady dôkladne premiešame. Podávame