Ricotta cannelloni v rajčiakovej omáčke

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Ricotta cannelloni v rajčiakovej omáčke – suroviny:

16 cannelloni rúrok, 5 strúčikov cesnaku, pretlačených, 5 šalotiek, nakrájaných, 2 polievkové lyžice olivového oleja, 300 ml suchého sherry, 500 ml smotany na šľahanie, soľ a korenie podľa chuti, 2 cibule, nakrájané, 150 g čerstvých húb, nakrájaných, 2 cukety, nakrájané, 2 malé baklažány, nakrájané na kocky, 4 červené papriky, nakrájané na kocky a opečené, sušená bazalka, sušené oregano, 250 g syru ricotta, 150 g strúhaného parmezánu

Postup:

Predvarte cannelloni vo veľkom hrnci s osolenou vriacou vodou. Medzitým upražte na 1 polievkovej lyžici olivového oleja 2 strúčiky cesnaku a 2 šalotky – asi na 30 sekúnd. Prilejte sherry, zvýšte teplotu a znížte varením tekutinu o polovicu. Vmiešajte smotanu a varte až je tekutiny asi 350 ml. Odložte zo sporáku a dochuťte soľou a korením podľa chuti. Odložte nabok. Na veľkej panvici rozpáľte na miernom ohni 1 polievkovú lyžicu olivového oleja.

Mohlo by vás zaujímať

Paradajková omáčka na cestoviny

15 minútParadajková omáčka na cestoviny je veľmi jednoduchá a chutná. Pripravíte ju rýchlo a bude vždy chutiť! Paradajková omáčka na cestoviny – suroviny: 1 veľká cibuľa,… Čítaj ďaľej

Pridajte a varte do mäkka cibuľu, 3 šalotky, 3 strúčiky cesnaku, huby, cuketu a baklažán. Presuňte do veľkej misy. Pridajte červenú papriku, bazalku, oregano, ricottu a parmezán. Dochuťte soľou a korením. Odložte nabok. Predhrejte rúru na 180°C. Vylejte krémovú zmes na dno plechu. Naplňte canelloni so zeleninovo-syrovou náplňou. Uložte na pripravený plech a polejte zvyšnou krémovou omáčkou. Pečte v predhriatej rúre 25 minút.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach