Ryžový nákyp s jablkami

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Najlepší recept našej babičky ! Ryžový nákyp s jablkami

Suroviny na ryžový nákyp s jablkami (rozpočet na 4 porcie):

150 g ryže, 50 g masla alebo margarínu, 300 ml mlieka, niekoľko lyžíc strúhanky, 2 vajcia, 4 lyžice včelieho medu, lyžička citrónovej šťavy, 200 g jabĺk, 1 ČL mletej škorice

Postup:

Mohlo by vás zaujímať

ryžový nákyp

Mramorový ryžový nákyp s čiapočkou

60 minútEnergia: 313 kcal.Energetická hodnota jednej porcie: 313 kcal Suroviny (rozpočet na 4 porcie): 18 dkg guľatozrnnej ryže, 7 dcl mlieka, 5 dkg masla, 8 dkg kryštálového… Čítaj ďaľej

Formu na nákyp dôkladne vytrieme tukom a vysypeme strúhankou. Ryžu sparíme a necháme odkvapkať. Zalejeme mliekom a varíme domäkka. Necháme vychladnúť a vmiešame vajce ušľahané do peny, med a citrónovú šťavu. Vrstvu tejto hmoty navŕšime do formy a poukladáme jablká, potom prikryjeme ďalšou vrstvou ryže a pečieme v rúre. Na tanieri polejeme šťavou z kompótu.