60 minút
Suroviny na slimáky z lístkového cesta:
500 g lístkového cesta, hladká múka na posypanie, 300 g slaniny na plátky, 200 g tvrdého syra, 4 lyžice paradajkovej omáčky, 1 vajce
Postup:
Lístkové cesto rozdelíme na dve polovice a rozvaľkáme na pomúčenej doske na pláty s hrúbkou cca 4 mm. Pláty cesta potrieme paradajkovou omáčkou a pokryjeme plátkami slaniny. Nakoniec posypeme rovnomerne nastrúhaným tvrdým syrom a stočíme do roliek. Konce a boky môžeme potrieť rozšľahaným vajcom, aby sa nám roľky nerozmotávali.
Mohlo by vás zaujímať
Zmotané cesto vložíme na chvíľku do chladničky, aby stuhlo. Potom potrieme povrch rozšľahaným vajcom a rozkrájame roľky na jednotlivé slimáky. Plech vyložíme papierom na pečenie a poukladáme jednotlivé slimáky na papier. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 ° C a pečieme cca 20 minút.