Slimáky z lístkového cesta

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na slimáky z lístkového cesta:

500 g lístkového cesta, hladká múka na posypanie, 300 g slaniny na plátky, 200 g tvrdého syra, 4 lyžice paradajkovej omáčky, 1 vajce

Postup:

Lístkové cesto rozdelíme na dve polovice a rozvaľkáme na pomúčenej doske na pláty s hrúbkou cca 4 mm. Pláty cesta potrieme paradajkovou omáčkou a pokryjeme plátkami slaniny. Nakoniec posypeme rovnomerne nastrúhaným tvrdým syrom a stočíme do roliek. Konce a boky môžeme potrieť rozšľahaným vajcom, aby sa nám roľky nerozmotávali.

Mohlo by vás zaujímať

Párty baby-pizza

60 minútPárty baby-pizza – suroviny: 8 lyžíc Sladko-kyslej omáčky, balíček lístkového cesta, 200 g šunky pre deti, červená, zelená a oranžová paprika, 2 paradajky, jarná cibuľka,… Čítaj ďaľej

Zmotané cesto vložíme na chvíľku do chladničky, aby stuhlo. Potom potrieme povrch rozšľahaným vajcom a rozkrájame roľky na jednotlivé slimáky. Plech vyložíme papierom na pečenie a poukladáme jednotlivé slimáky na papier. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 ° C a pečieme cca 20 minút.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach