15 minút
Suroviny na slivkové knedle z tvarohového cesta posypané makom:
600 g mäkkého tvarohu, 100 g masla, 2 vajíčka, 30 g hrubej krupice, 200 g hrubej múky, medzi prsty soli, 700 g sliviek, 80 – 100 g maku, 50 – 70 g práškového cukru
Postup:
Tvaroh vymiešame s vajíčkami a 20 g zmäknutého masla. Vmiešame múku, krupicu preosiatu so soľou. Vypracujeme cesto. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm. Rozrežeme na štvorce. Do každého štvorca zabalíme slivku (radšej ich predtým vykôstkujem). Takto upravené slivky vhodíme do vriacej vody a necháme variť asi 5 – 7 minút. Po vybratí ich necháme odkvapkať Vložíme ich do misy, polejeme zvyšným maslom, posypeme cukrom a makom.
Slivkové knedle z tvarohového cesta posypané makom podávame s mliekom.
Silvia Bodláková