Smotanový posúch

Doba prípravy 90 minútNáročnosť

Suroviny na smotanový posúch:

400 g polohrubej múky, 1/2 kocky droždia, 300 až 500 ml vlažného mlieka polotučného, 100 až 200 ml oleja, 1 ČL kryštálového cukru, soľ, 1 téglik kyslej smotany, 1 vajce, podľa chuti čerstvý kôpor

Smotanový posúch

Postup:

Do vlažného osladeného mlieka rozdrobíme kvasnice a necháme vykvasiť kvások. Potom postupne zapracujeme múku, olej, soľ. Vypracujeme redšie cesto a necháme asi 1/2 hodinu kysnúť. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov. Hlbší plech vytrieme olejom, alebo stuženým tukom.

Mohlo by vás zaujímať

Slaný koláč s tvarohovou plnkou

45 minútEnergia: 577 kcal.Suroviny na slaný koláč s tvarohovou plnkou (rozpočet pre 4 osoby): 190 g + 3 lyžice hladkej múky, 100 g margarínu, soľ, 3 vajcia,… Čítaj ďaľej

Vylejeme cesto a kraje vytiahneme vyššie. V miske zmiešame smotanu, vajce a nadrobno nasekaný kôpor. Natrieme na cesto a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 20 minút.

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach