Suroviny na Spätzle (rozpočet pre 4 osoby):
200 g hrubej múky, 200 g hladkej múky, 4 vajcia, 150 – 200 ml vody, 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate, 2 lyžice nastrúhaného parmezánu, 1 lyžička prášku do pečiva
Omáčka: 500 g šampiňónov, 3 lyžice oleja, 12 g sušených hríbov, 300 ml smotany na varenie, 50 ml bieleho vína, 40 g na tenké plátky nakrájanej slaniny, 50 g cibule
Postup:
Múky zmiešame s práškom do pečiva, pridáme vajcia. Postupne pridávame vodu a elektrickým mixérom vymiešame hladkú zmes. Primiešame nasekanú petržlenovú vňať a parmezán. Zmes necháme odstáť asi 15 minút. Cesto na spätzle (halušky) položíme na navlhčenú dosku. Krájame nožom na malé halušky a hneď dávame do osolenej vriacej vody. Halušky varíme na miernom ohni asi 5 minút a potom ich scedíme. Umyté šampiňóny rozštvrtíme a sušené hríby namočíme do studenej vody. Na oleji opražíme šampiňóny, pridáme scedené a nakrájané hríby.
Mohlo by vás zaujímať
Huby dusíme asi 10 minút. Primiešame smotanu na varenie, víno a uvarené spätzle (halušky). Všetko dobre zamiešame a krátko povaríme (1-2 min). Suchú slaninu a cibuľu nakrájanú na kolieska krátko popražíme v panvici bez tuku. Uvarené spätzle v omáčke podávame s opraženou slaninou a kolieskami cibule.
Čas prípravy: 40 min.