Šúlance s makom

Doba prípravy 35 minútNáročnosť

Šúlance s makom, kto by im odolal? Jemné zemiakové šúľance, zasnežené cukrom, posypané s makom a preliate horúcim maslom. Šúlance sú výborné aj so strúhankou, orechami ale kľudne aj s tvarohom. Najlepšie sú domáce, ak si ich sami pripravíte, chuť je úplne iná a máte aj dobrý pocit z prípravy. To tomuto jedlu tiež dodáva iný rozmer 🙂 

Suroviny na šúlance s makom:

500 g zemiakov, 150 g hladkej múky T650, 100 g maku, 50 g práškového cukru, 100 masla, 1 čajová lyžička soli

Postup:

Zemiaky uvaríme v šupke. Ošúpeme ich, pretlačíme a zmiešame spolu s múkou. Vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí. Našúlame si šúlky dlhé asi 3 – 4 cm. Vsypeme ich do asi 1,5 litra vriacej osolenej vody a premiešame.

Mohlo by vás zaujímať

Slivkové knedle z tvarohového cesta

Slivkové knedle z tvarohového cesta posypané makom

15 minútSuroviny na slivkové knedle z tvarohového cesta posypané makom: 600 g mäkkého tvarohu, 100 g masla, 2 vajíčka, 30 g hrubej krupice, 200 g hrubej… Čítaj ďaľej

Varíme ich,kým nevyplávajú na povrch. Potom šúlky scetíme do misky, kde máme rozpustené maslo zmiešané s cukrom a makom.Dobre premiešame. Podávame teplé.

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach