Syrová torta so šalátom

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Syrová torta so šalátom je výborná na obed ale aj na večeru. Rovnako chutná je aj k vínku.

Syrová torta so šalátom – suroviny (rozpočet na 12 porcií):

Palacinky: 1/4 l mlieka, 2 vajcia, soľ, 85 g hladkej múky, 30 g masla.

Náplň: 750 g neslaného syra Ricotta, 1 pažítky, 1 zväzok petržlenovej vňate, 1 zväzok bazalky, 100 g parmezánu, soľ, biele korenie, 2 pl citrónovej šťavy.

Šalát: 4 malé paradajky, 1 uhorka, zväzok reďkovky, 1 zväzok jarnej cibuľky, 100 g ľadového šalátu.

Šalátová zálievka: 2 pl citrónovej šťavy, 1 kl horčice, soľ, biele korenie, 8 pl olivového oleja

Postup:

Z cesta pripravíme 8 palaciniek. Pažítku, petržlenovú vňať a bazalku nakrájame na jemno. Parmezán a bylinky vmiešame do Ricotty, ochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Malú časť bylinkovej Ricotty odoberieme na dekoráciu. Jednu palacinku položíme do plytkého taniera a rovnomerne natrieme bylinkovou Ricottou. Položíme ďalšiu palacinku a pokračujeme, až palacinky a Ricottu nespotrebujeme. Povrch potrieme odloženou Ricottou.

Mohlo by vás zaujímať

Cuketové placky s lososom

35 minútCuketové placky s údeným lososom a skvelou, dobre ochutenou kôprovou smotanou zaraďte do vášho receptára. Sú jednoduché, rýchle a zároveň veľmi delikátne, ba dokonca skvelé… Čítaj ďaľej

Tortu z Ricotty dáme na 1 hodinu do chladničky. Paradajky pokrájame je na tenké mesiačiky. Uhorku olúpeme a nastrúhame, osolíme. Reďkovky pokrájame na jemné plátky. Jarnú cibuľku pokrájame na plátky. Šalát umyjeme a osušíme. Na zálievku vyšľaháme v miske citrónovú šťavu s hořčicou, soľou a korením. Vmiešame pomaly olivový olej. Nastrúhanú uhorku trochu vytlačíme. Všetko zmiešame s troškou zálievky. Podávame.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach