Syrovo-cuketové cupcakes

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Suroviny (na 12 stredných cupcakes):

Korpus: 100 g hladkej múky, 100 g polohrubej múky, 2 veľké vajcia alebo 3 menšie, 100 ml plnotučného mlieka, soľ, korenie, 1,5 lyžičky prášku do pečiva, 1 menšia cuketa, 50 g nastrúhaného parmezánu (alebo viac podľa chuti), 100 g tvrdého syra (čedar, gouda alebo váš obľúbený), 20 g sušených paradajok v olivovom oleji, bazalka, 50 ml rozpustenej a vychladenej Hery
Paradajkový krém: 70 g ricotty alebo krémového syra, 100 g Hery, 5 – 7 lístkov čerstvej bazalky, 10 sušených paradajok v olivovom oleji (osušených), 1 – 2 strúčiky cesnaku, soľ, korenie

Syrovo-cuketové cupcakes

Postup:

Rúru predhrejete na 180 ˚C. Najskôr preosejete obe múky spolu s práškom do pečiva. Vo väčšej mise zmiešate vajcia, preosiatu múčnu zmes, mlieko a rozpustenú Heru do hladkého cesta. Sušené paradajky, tvrdý syr, cuketu a bazalku pokrájate na menšie kúsky. Všetky nakrájané ingrediencie vmiešate do pripraveného cesta spolu s nastrúhaným parmezánom. Nakoniec jemne ochutíte korením a soľou.

Košíčky plníte do ¾ výšky a pečiete približne 20 – 25 minút, alebo pokiaľ nevyjde špajdľa z cesta suchá. Po upečení necháte ešte 5 minút odležať na plechu na pečenie, a potom premiestnite na chladiacu mriežku a necháte vychladnúť.

V mixéri rozdrvíte na hladkú pastu sušené paradajky, bazalku, strúčiky cesnaku a Heru. Zmes osolíte a okoreníte. Nakoniec už iba zľahka vmiešate ricottu alebo krémový syr.

Vychladnuté cupcakes zdobíte paradajkovým krémom a lístkami bazalky.  

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach