Syrový nákyp s ementálom je jedlo, ktoré pripravíte celkom jednoducho. Môžete použiť aj staršie pečivo, ktoré sa nájde asi v každej domácnosti. Rovnako dobre môžete použiť sendvičový chlieb ale aj bagetu.
Vyskúšajte náš recept a neoľutujete.
Suroviny na syrový nákyp s ementálom:
10 plátkov sendviča, 2 polievkové lyžice masla, 8 polievkových lyžíc bieleho vína, 250 g na plátky nakrájaného Ementálu, 3 vajíčka, 200 ml smotany na varenie, 200 ml mlieka, 1 čajová lyžička soli, ½ čajovej lyžičky mletého bieleho korenia
Postup:
Plátky chleba natrieme maslom a položíme na pekáč. Asi 4 – ť minút zapečieme v rozohriatej rúre na 250°C. Chlieb vyberieme a teplotu znížime na 180°C. Chlieb pokvapkáme vínom. Plátky chleba s plátkami syra naukladáme na striedačku do zapekacej misy tak, aby sa navzájom čiastočne prekrývali. Žĺtka so soľou a korením vymiešame s mliekom a smotanou.
Mohlo by vás zaujímať
Zalejeme chleby. Z bielkov urobíme sneh, ktorý potrieme po povrchu chleba. Celé posypeme na hrubo nastrúhaným syrom. Všetko zapečieme asi 20 minút v rúre pri 180°C.
Syrový nákyp s ementálom môžeme podávať s paradajkou a paprikou.