Syrový nákyp s ementálom

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Syrový nákyp s ementálom je jedlo, ktoré pripravíte celkom jednoducho. Môžete použiť aj staršie pečivo, ktoré sa nájde asi v každej domácnosti. Rovnako dobre môžete použiť sendvičový chlieb ale aj bagetu.

Vyskúšajte náš recept a neoľutujete.

Suroviny na syrový nákyp s ementálom:

10 plátkov sendviča, 2 polievkové lyžice masla, 8 polievkových lyžíc bieleho vína, 250 g na plátky nakrájaného Ementálu, 3 vajíčka, 200 ml smotany na varenie, 200 ml mlieka, 1 čajová lyžička soli, ½ čajovej lyžičky mletého bieleho korenia

Postup:

Plátky chleba natrieme maslom a položíme na pekáč. Asi 4 – ť minút zapečieme v rozohriatej rúre na 250°C. Chlieb vyberieme a teplotu znížime na 180°C. Chlieb pokvapkáme vínom. Plátky chleba s plátkami syra naukladáme na striedačku do zapekacej misy tak, aby sa navzájom čiastočne prekrývali. Žĺtka so soľou a korením vymiešame s mliekom a smotanou.

Mohlo by vás zaujímať

Syrový nákyp

30 minútSuroviny na syrový nákyp: 4 vajcia, 400 ml mlieka, 120 g tvrdého syra, 2 rožky, soľ, petržlenová vňať Postup: Rožky pokrájame, zalejeme mliekom a necháme asi… Čítaj ďaľej

Zalejeme chleby. Z bielkov urobíme sneh, ktorý potrieme po povrchu chleba. Celé posypeme na hrubo nastrúhaným syrom. Všetko zapečieme asi 20 minút v rúre pri 180°C.

Syrový nákyp s ementálom môžeme podávať s paradajkou a paprikou.

Save

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach