Taliansky závin

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny ( rozpočet pre 4 osoby ):

1 balíček lístkového cesta, 500 g paradajok, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 3 lyžice olivového oleja, 2 farebné papriky, 200 g tvrdého syra, 150 g plátkov šunky, 100 g olív, soľ, korenie, oregano, bazalka, olej na potretie

Taliansky závin

Postup:

Cesto vyvaľkáme na plát, posypeme ho bazalkou, paradajky sparíme, olúpeme a pokrájame. Na oleji speníme pokrájanú cibuľku a cesnak, pridáme paradajky a podusíme do zhustnutia. Podľa chuti osolíme, okoreníme a vmiešame oregano a zvyšnú bazalku. Cesto potrieme olejom, na polovicu plochy rozložíme šunku, potrieme paradajkami, pridáme na plátky pokrájanú papriku, olivy a strúhaný syr. Dochutíme a zrolujeme do rolády. Roládu nakrájame na kolieska, ktoré dáme na plech, potrieme olejom, posypeme strúhaným syrom a pečieme v predhriatej rúre do zlatista.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach