Tekvicové cupcakes s feta syrom

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny na tekvicové cupcakes s feta syrom (na 12 väčších cupcakes):

Korpus: 2 hrnčeky tekvice nakrájanej na menšie kocky, olivový olej, soľ, korenie, 1 veľká hrsť posekaného čerstvého špenátu, 2 polievkové lyžice posekaného koriandru alebo petržlenovej vňate, 3 polievkové lyžice slnečnicových semienok (alebo mix semienok podľa chuti), ¾ hrnčeka nahrubo nastrúhaného parmezánu, ½ hrnčeka fety nakrájanej na kocky, 2 lyžičky hrubozrnnej horčice, 2 veľké alebo 3 menšie vajcia, ¾ hrnčeka mlieka, 2 hrnčeka hladkej múky (môže byť aj v pomere 50:50 s polohrubou múkou), 3 lyžičky prášku do pečiva, 1 lyžička morskej soli

Krém z feta syru: 80 g Hery, 150 g syru feta, korenie, bylinky a čerstvý špenát na ozdobu

Tekvicové cupcakes s feta syrom

Postup:

Rúru predhrejete na 200 ˚C. Plech na muffiny vyložíte košíčkami na pečenie (pokiaľ plech vymastite a vysypete polohrubou múkou, nie je nutné košíčky použiť). 

Tekvicu nakrájate na menšie kocky, pokvapkáte olivovým olejom a dochutíte korením a soľou. Premiestnite na plech, ktorý ste si vyložili papierom na pečenie a dáte piecť do rúry na 15 – 25 minút, alebo pokiaľ nie je tekvica mäkká. Dáte bokom a necháte vychladnúť.

Dve tretiny upečenej tekvice premiestnite do misy a zmiešate spolu so špenátom, koriandrom (alebo petržlenovou vňaťou), slnečnicovými semienkami, parmezánom, 2/3 pripravenej fety a s hrubozrnnou horčicou. V ďalšej mise zmiešate zľahka prešľahané vajcia s mliekom a pridáte do tekvicovej zmesi. Nakoniec do nej vmiešate múku, prášok do pečiva a dochutíte soľou a korením. Všetko starostlivo zmiešate, ale nesmiete cesto zbytočne premiešavať.

Mohlo by vás zaujímať

Tekvicový Quiche

45 minútSuroviny na tekvicový Quiche: 500 g tekvice (bez jadierok a šupky), 450 g polohrubej, prípadne hladkej múky, 225 g masla, 1 viazaničku jarných cibuliek, 1… Čítaj ďaľej

Pomocou lyžice plníte pripravené košíčky (zhruba do 2/3 výšky). Pred pečením každý posypete zvyšnou tekvicou a feta syrom. Pečiete asi 15 – 20 minút, alebo pokiaľ nie sú košíčky zlatistej farby. Po upečení necháte tekvicové cupcakes s feta syrom ešte 5 minút odležať na plechu na pečenie, a potom premiestnite na chladiacu mriežku a necháte vychladnúť.

Na krém si pomocou tyčového mixéru rozmixujete feta syr. Potom do neho zašľaháte odležanú Heru a nakoniec dochutíte korením. Feta syr je dostatočne slaný, preto nie je nutné krém soliť. Nakoniec dozdobíte čerstvým špenátom alebo bylinkami.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach