Tvarohové knedličky

Doba prípravy 20 minútNáročnosť

Suroviny na tvarohové knedličky:

500 g tvarohu tučného hrudkovitého, 100 g polohrubej múky, 50 g masla, 2 vajcia, 1-2 ČL kryštálového cukru, strúhanka na posypanie, olej, práškový cukor na posypanie, štipka soli

Tvarohové knedličky

Postup:

Z tvarohu, múky, vajec a zmäknutého masla vypracujeme hladké cesto. Z neho vypracujeme knedličky s priemerom 3-4 cm. Do väčšieho hrnca dáme vodu, trochu osolíme a keď zovrie, vložíme do nej knedličky. Varíme na miernom ohni 7 – 10 min. (podľa veľkosti). Občas ich zľahka premiešame, aby sa neprilepili na dno.

Mohlo by vás zaujímať

Tvarohové knedličky v jahodovej omáčke

Tvarohové guľky v jahodovej omáčke

45 minútSuroviny na tvarohové knedličky v jahodovej omáčke: 250 g mäkkého tvarohu, 50 g masla, 1 vajíčko, asi 100 g polohrubej múky, 200 g jahôd, 500… Čítaj ďaľej

Hotové knedličky vyberieme (najlepšie sitom) a necháme odkvapkať. Na tanieri knedličky  posypeme opraženou strúhankou zmiešanou s práškovým cukrom a dochutíme džemom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach