SPÄŤ
Múčne jedlá

Tvarohové knedličky

Od: Henrieta Karabova 5.3.2013
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

Suroviny:

500 g tvarohu tučného hrudkovitého, 100 g polohrubej múky, 50 g masla, 2 vajcia, 1-2 ČL kryštálového cukru, strúhanka na posypanie, olej, práškový cukor na posypanie, štipka soli

Tvarohové knedličky

Postup:

Z tvarohu, múky, vajec a zmäknutého masla vypracujeme hladké cesto. Z neho vypracujeme knedličky s priemerom 3-4 cm. Do väčšieho hrnca dáme vodu, trochu osolíme a keď zovrie, vložíme do nej knedličky. Varíme na miernom ohni 7 – 10 min. (podľa veľkosti). Občas ich zľahka premiešame, aby sa neprilepili na dno. Hotové knedličky vyberieme (najlepšie sitom) a necháme odkvapkať. Na tanieri knedličky  posypeme opraženou strúhankou zmiešanou s práškovým cukrom a dochutíme džemom.

womangalérie VŠETKY