Suroviny na tvarohové lievance so slivkovým lekvárom (rozpočet pre 4 porcie):
20 dkg tvarohu, 2 polievkové lyžice kyslej smotany, 7 vajec, 12 kg hladkej múky, 10 dkg kryštálového cukru – múčky, 2 dcl rumu
Na plnku: 10 dkg slivkového lekváru, 1 čajovú lyžicu rumu, štipku mletej škorice, soľ, vanilínový cukor, práškový cukor, maslo
Postup:
Oddelíme bielky od žĺtkov. Pretrieme cez sito tvaroh do misky. K tvarohu pridáme žĺtky, kyslú smotanu, rum, štipku soli a dobre pomiešame. Vyšľaháme bielky a cukor na tuhý sneh. Potom do tvarohovej masy vmiešame múku a opatrne primiešame sneh.
Mohlo by vás zaujímať
Speníme maslo. Pomocou lyžice robíme na panvici kôpky z lievancového cesta. Lievance upečieme na miernom plameni z oboch strán do zlatožlta (opekanie trvá na každej strane asi minúty). Najlepšie urobíme, ak budeme piecť lievance naraz v dvoch panviciach, prípadne postavíme hotové lievance do rúry, aby zostali teplé (pri teplote 100°C). Pripravíme plnku zmiešaním slivkového lekváru s rumom a škoricou. Potom zlepíme vždy dva lievance plnkou, posypeme práškovým cukrom a tvarohové lievance podávame.