Tvarohové lievance so slivkovým lekvárom

Doba prípravy 45 minútEnergia: 260 kcal.Náročnosť

Suroviny na tvarohové lievance so slivkovým lekvárom (rozpočet pre 4 porcie):

20 dkg tvarohu, 2 polievkové lyžice kyslej smotany, 7 vajec, 12 kg hladkej múky, 10 dkg kryštálového cukru – múčky, 2 dcl rumu

Na plnku: 10 dkg slivkového lekváru, 1 čajovú lyžicu rumu, štipku mletej škorice, soľ, vanilínový cukor, práškový cukor, maslo

Tvarohové lievance
www.fotolia.com

Postup:

Oddelíme bielky od žĺtkov. Pretrieme cez sito tvaroh do misky. K tvarohu pridáme žĺtky, kyslú smotanu, rum, štipku soli a dobre pomiešame. Vyšľaháme bielky a cukor na tuhý sneh. Potom do tvarohovej masy vmiešame múku a opatrne primiešame sneh.

Mohlo by vás zaujímať

Tvarohovo – čučoriedkové lievance

20 minútTvarohovo – čučoriedkové lievance sú výbornou voľbou na raňajky Suroviny na tvarohovo – čučoriedkové lievance: 4 vajcia, 250 g jemného tvarohu, asi 200 ml mlieka,… Čítaj ďaľej

Speníme maslo. Pomocou lyžice robíme na panvici kôpky z lievancového cesta. Lievance upečieme na miernom plameni z oboch strán do zlatožlta (opekanie trvá na každej strane asi minúty). Najlepšie urobíme, ak budeme piecť lievance naraz v dvoch panviciach, prípadne postavíme hotové lievance do rúry, aby zostali teplé (pri teplote 100°C). Pripravíme plnku zmiešaním slivkového lekváru s rumom a škoricou. Potom zlepíme vždy dva lievance plnkou, posypeme práškovým cukrom a tvarohové lievance podávame.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach