Domáce palacinky plnené vanilkovým tvarohom a čerešňovou omáčkou sú široko-ďaleko najlepším spôsobom, ako podávať palacinky. Potrebujete iba pár surovín na prípravu palaciniek a hotové palacinky môžete plniť podľa vlastnej fantázie.
Suroviny na tvarohové palacinky s čerešňami ( rozpočet na 12-15 ks palaciniek ):
Palacinky: 2 ks vajíčka, 2 PL cukru, 1/4 PL soli, 1 vanilkový cukor, 250 ml mlieka, 220 g hladkej múky, 3 PL slnečnicového oleja, 250 ml sódy
Čerešňová omáčka: 700 g čerstvých čerešní, 135 g cukru, 50 ml vody, 2 PL citrónovej šťavy
Tvarohová plnka: 400 g tvarohu, 50 g cukru, 1 vanilkový cukor
Postup:
Čerešňová omáčka: Pripravíme si čerešňovú omáčku. Vykôstkujeme čerešne, vložíme ich do hrnca, pridáme cukor, vodu a citrónovú šťavu. Takto pripravenú zmes privedieme do varu a pomaly varíme asi 20-30 minút, pokým zmes nezhustne. Keď je čerešňová zmes hustá, necháme ju vychladnúť. Čerešňovú zmes si môžeme pripraviť aj deň dopredu.
Palacinky: vo veľkej mise zmiešame spolu vajíčka, cukor, vanilkový cukor a soľ. Mlieko a múku zmiešame spolu, pridáme olej a sódu a všetko spolu miešame do úplne hladkej zmesi.
Pripravíme si panvicu, ktorú zahrejeme, pridáme do panvice trochu oleja alebo masla a upečieme palacinky.
Tvarohová plnka: V miske zmiešame tvaroh s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom.
Palacinky naplníme tvarohom a polejeme čerešňovou omáčkou. Tvarohové palacinky s čerešňami a vanilkou ihneď podávame.