Zeleninová omeleta

Doba prípravy 20 minútEnergia: 686 kcal.Náročnosť

Zeleninová omeletasuroviny (rozpočet na 4 porcie):

2 červené papriky, 6 stredne veľkých šampiňónov, 6 lyžíc rastlinného oleja, soľ, čierne mleté korenie, 1 zväzok petržlenovej vňate, 8 vajec, 3 lyžice majonézy, 4 ks celozrnného pečiva

Zeleninová omeleta
https://www.shutterstock.com

Postup:

Papriku a šampiňóny nakrájame na tenké plátky, restujeme na rozohriatom oleji, pridáme soľ, korenie, na drobno nakrájanú petržlenovú vňať a odstavíme.

Mohlo by vás zaujímať

Omeleta so syrovou plnkou

15 minútEnergia: 671 kcal.Omeleta so syrovou plnkou – suroviny: 3 vajcia, ½ lyžičky soli, pár lyžíc hladkej múky, hrnček mlieka (prípadne s trochou sladkej smotany), olej na… Čítaj ďaľej

Vajce a majonézu dáme do misky a miešame tak dlho, pokiaľ sa nevytvorí pena. Pridáme vychladenú orestovanú zeleninu a na malej panvici usmažíme zo vzniknutej zmesi 4 omelety. Podávame s čerstvým celozrnným pečivom.

Energetická hodnota jednej porcie: 2 884 kJ

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach