Zeleninová torta

Doba prípravy 35 minútNáročnosť

Zeleninová torta – suroviny (rozpočet pre 6 osôb):

4 vajcia, 50 ml mlieka, 50 g kyslej smotany, 1 väčší pór, 60 g šampiňónov z konzervy nakrájaných najemno, 70 g brokolice, 100 g strúhaného tvrdého syra, bazalku, majoránku, soľ, štipku čierneho korenia, rastlinný olej

Postup:

Pór nakrájame na jemné kolieska, ktorý podusíme so šampiňónmi na malom množstve rastlinného oleja. Brokolicu nadrobno a povaríme v mierne osolenej vode alebo v pare do mäkka. Vajcia rozmiešame so smotanou a strúhaným syrom, pridáme majoránku, bazalku, soľ a korenie.

Mohlo by vás zaujímať

Špenátová torta

60 minútŠpenátová torta – suroviny: 1000 g špenátu, 25 g masla, 25 g hladkej múky, 20 ml mlieka, 4 žĺtka, 100 g údeného na hrubo nastrúhaného… Čítaj ďaľej

Podusenú zeleninu premiešame s vaječnou hmotou a všetko spolu vlejeme do okrúhlej formy na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 20 minút na 180°C. Zeleninová torta je hotová. Ako príloha je vhodný zeleninový šalát alebo varené zemiaky.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach